Tudja-e?
hogy a “flexelés” a FLEX névből származik.
Mindenki hallotta már, sokan minden nap használják, mégis csak kevesen tudják, hogy a “flexelés” egy közismert német ige, mely a FLEX-nél kifejlesztett találmányra utal, melyet régebben Ackermann + Schmitt néven ismertek.

Történet:
1922-ben Hermann Ackermann és Hermann Schmidt gyárat alapítottak Stuttgart-Bad Cannstatt-ban, hogy gyártsák és eladják új terméküket: az MS6 kézi csiszológépet, a középpontban egy elektromos motorral, mely egy flexibilis tengelyt hajtott meg. Ez az újítás az alapja a termékcsoportnak, melynek neve Flex lett. Ez a mai FLEX márkanév és egy ige eredete, mely a mindennapi német szókincs nélkülözhetetlen része lett: “flexelés”.

1954-ben sem, amikor megalkották az első nagyfordulatú sarokcsiszolót, a DL 9-et; a FLEX-elés fogalom lett.
Annak érdekében, hogy sarokcsiszolóinkat még megbízhatóbbá, hatékonyabbá és felhasználó barátabbá tegyék, folytatták tovább a fejlesztésüket.
1997-ben FLEX volt az első elektromos kisgép gyártó cég, aki kifejlesztette a hosszú-nyakú csiszolót falakhoz és mennyezetekhez - FLEX Zsiráf - és napjainkban már a legújabb Zsiráf generáció is rendelkezésre áll. A WST 700 VV Vario-Zsiráf, a teleszkópos funkciójával, a cserélhető csiszoló fejjel, és a tökéletes kezelhetőségével új szabványt teremtett meg.

A FLEX lépést tart a változásokkal, minden összegyűjtött tapasztalatát felhasználja az új “problémamegoldó” gépei kifejlesztésekor. Jöjjön és fedezze fel, mit kínálunk!